Før var jeg definitivt en av de som tenkte - ah nei det tar for lang tid - jeg kjøper brød, og jeg kan jo kjøpe salat også. Men etter at min hverdag plutselig ble tvunget inn i den glutenfrie verden, som def koster, var det bare å sette i gang med heimemekka mat, både for å få ting til å smake, og for å holde budsjett.
Salaten er et - jeg skal kaste mindre - prosjekt. Det går ut på at man en eller flere ganger i uken rydder kjøleskapet, og bruker opp ting som antageligvis ikke holder mye lenger. Det er selvsagt litt mer i den enn akkurat bare siste frists-grønnsaker, men erfaringen min er at jeg ikke handler så mye som ellers på denne måten.
Salatens innhold denne gang:
tomater
avdanket salat + en litt av en litt freshere hjerte salat
siste resten av en hodekål
siste resten av en paprika
siste resten av et glass med fetaost
Slender Chef |
egg
sukkererter (som var litt tørre, men ved å legge dem litt i vann fikk de tilbake gnisten sin)
Som dere ser ble dette nok til 4 dagers lunsj.
Til dere som er glad i dressing, kan jeg anbefale Slender chef fra MMsports, med lavt kaloriinnhold.
Jeg skal gi dere oppskriften på rundstykkene her også. Disse baker jeg rett som det er fordi de er raske, smaker godt og også sunne. Dette er alle viktige ting i min hverdag , som ofte er fylt med mye aktiviteter med eller uten barn.
For å bruke minst mulig tid, er oppskriften som oftest litt ulik fra gang til gang. EN såkalt "klæsj-sammen" oppskrift. Alt er derfor bare ca mål.
Det åpner derimot for at dere kan sette deres eget særpreg på maten.
Glutenfrie rundstykker :
2 egg
halv boks (stort beger) med Kesam/Cottagechees/yoghurt (søt versjon vaniljekesam)
(her bruker jeg gjerne opp produkter som går ut på dato snart)
Ca 2-3 dl havregryn
Ca 0,5-1dl glutenfritt mel ( rismel og kikertmel kan også brukes men blir noe tørt)
1 ts bakepulver
Frø/hakkede nøtter etter ønske
tørket frukt etter ønske
krydder etter ønske: litt salt, grønne krydder eller chili for eks. (søt versjon Slender chef sirup/vaniljesukker)
Har du tid, lar du den stå noen minutter. Da får havregrynene svelle.
Blandingen skal være klissete og seig, slik at du kan klatte den i små hauger med en spiseskje. Oppskriften gir ca 9-12 stk alt etter ønsket str.
Stekes litt under midten i ovnen på ca 200-220 grader - til de er brune Steketid ca 15 min.
Selv om dem ikke akkurat hever supermye med glutenfritt mel, deler jeg dem alltid i to når de spises. De er absolutt best ferske, men kan fint fryses og varmes.
På 15 min lager du kjapt 4 bokser med salat. Mens rundstykkene er i ovnen.
Så slapp jeg å gå i butikken den dagen, og sparte antageligvis en time på det :-)
Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar