tirsdag 13. september 2016

Høstens frukter!

Etter at jeg for noen år siden oppdaget at lavt energinivå og vondt i kropp og mage stammet fra en overfølsomhet for gluten, har jeg de siste årene blitt flinkere og flinkere til å lage ting fra bunn av. Og hvilken enorm smaksopplevelse det er å spise mat når man har flotte råvarer. I tillegg er det mye sunnere med ren mat i forbindelse med all min trening :-)

Så det var ikke nei i min munn da jeg fikk flere kilo Norske plommer i fanget. 

Norske plommer er noe av det beste jeg vet, så noen kilo er allerede fortært i sin naturlige form. Men som seg hør og bør, må man jo teste litt andre ting også.

To glass med syltetøy ble det i første omgang. Vanskelig var det ikke. Fordi jeg ikke er no fan av for mye sukker smakte jeg meg frem med Sukrin brunsukker. Måtte krype til korset og innse at dette nok ble litt for syntetisk så litt vanlig sukker måtte til. I tillegg hadde jeg en dæsj med vaniljesukker i for å runde litt på smaken. Syltetøyet kan bli litt syrlig ellers.

Ettersom jeg dæsjer i vei, har jeg ikke no eksakt forhold mellom ingrediensene, og jeg foreslår uansett at man smaker seg frem, ettersom plommene kan være veldig søte i seg selv eller mindre søte.


Ingredienser:

Plommer
Sukrin
Sukker
vaniljesukker/vaniljedråper

Fremgangsmåte:

Del plommene og ta bort stein - kokes med skall på.
Kok plommer og en del sukrin i en kjele (plommene gir fra seg mye veske så vann er ikke nødvendig)
Plommene kokes til ønsket konsistens - husk at det blir noe stivere når det kjøles ned så man trenger ikke koke inn vesken helt.
Tilsett sukker og vanilje sukker mot slutten om nødvendig.


Dette ble veldig godt på mine glutenfrie rundstykker :-) ( oppskrift kommer senere )
Ha en flott dag !

#sunnkost #mmsportsnorge #glutenfritt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar